Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sukob s policijom

VIDEO Neredi u Njemačkoj zbog sudske presude radikalnoj ljevičarki, ozlijeđeni deseci ljudi

Neredi u Leipzigu
Neredi u Leipzigu Foto: Tim Lüddemann/Platforma X
Otprilike 50 policijskih službenika i nepoznati broj prosvjednika ozlijeđeni su u noći na nedjelju u neredima u istočnom njemačkom gradu Leipzigu, rekao je šef lokalne policije René Demmler.

Demmler je kazao da je nasilje bilo "bezobzirno i ekstremno" te je postupanje policije bilo neophodno radi deeskalacije. Policija je uhitila 30 osoba i pritvorila dodatnih 40-ak, koji su pušteni u nedjelju poslijepodne.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

Pripadnici ljevičarske scene u Njemačkoj, unatoč zabrani prosvjeda, u Leipzigu su se okupili u znak podrške nedavno osuđenoj radikalnoj ljevičarki Lini E. Ona je ovog tjedna osuđena na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog organiziranja fizičkih napada na pripadnike ekstremne desnice.

 

 

Gradonačelnik Leipziga Burkhard Jung je branio postupanje policije, koja se našla na meti kritika. "Nažalost, možemo vidjeti kako se nasilni elementi umiješaju u mirni skup, koji je bio najavljen, koji se zloupotrijebio, i da je ishod onda izbijanje nasilja", rekao je.

Jung je opravdao odluku da se unaprijed zabrane dvije druge demonstracije i zahvalio je policiji na njihovom radu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene