Policija, Njemačka, ilustracija (Foto: Caroline Seidel / dpa / AFP)
Policija, Njemačka, ilustracija (Foto: Caroline Seidel / dpa / AFP) Foto: Caroline Seidel / dpa / AFP

Bivši izbjeglica iz kurdskog dijela Iraka Ail B. osuđen je u srijedu u Wiesbadenu na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubojstva 14-godišnje Susanne F., koje se dogodilo prošle godine.


"Okrivljeni tijekom suđenja nije pokazivao ni žaljenje ni kajanje. Priznanje ne bi promijenilo činjenicu da Susanne više nije živa, ali bi njezinoj majci možda pomoglo da dođe do novog početka u svom životu bez kćeri", rekao je sudac pokrajinskog suda u Wiesbadenu Juergen Bonk obrazlažući presudu.

Bonk je zaključio da je Ali B. djelovao „hladnokrvno“ i da ne želi ili možda nije u stanju pokazati suosjećanje ili kajanje za ono što je počinio.

Sud je odredio i posebnu težinu počinjenog djela tako da je otpuštanje nakon 15 godina, koje se prakticira kod doživotnih zatvorskih kazni, u slučaju 22-godišnjeg Alija B. gotovo isključeno.

Prognaničko naselje u Maloj Gorici (Foto: Pixsell, Nikola Cutuk) Branitelji u Petrinji i dalje ne odustaju od blokade na dan izbora: "Vidimo se na državnim cestama"

Okoli Kikelomo (Foto: Dnevnik.hr) Nije sve tako sivo: Dok Hrvati traže bolji život na Zapadu, oni su ga već pronašli. I to u Hrvatskoj

Kurd iz Iraka u srpnju prošle godine silovao je i usmrtio 14-godišnju Susanne F. iz Wiesbadena te ju pokopao pored jednog željezničkog kolosijeka.

Nakon počinjenog djela kompletna obitelj Alija B. pobjegla je u kurdski dio Iraka, gdje je Ali nekoliko dana kasnije uhićen i predan njemačkim specijalnim postrojbama.

Ovaj slučaj izazvao je ogorčenje dijela javnosti zbog činjenice da su u trenutku kaznenog djela Aliju B. i njegovoj obitelji odavno bili odbijeni zahtjevi za azil te da se oni nisu smjeli nalaziti na području Njemačke, ali iz nepoznatog razloga nisu bili protjerani.

Aliju B. paralelno se sudi u još jednom procesu zbog sumnje da je silovao 11-godišnjakinju koja je živjela u istom izbjegličkom smještaju u kojem je boravila i obitelj Alija B. (Hina)