U teškoj željezničkoj nesreći u Njemačkoj ozlijeđeno je pet osoba. Iako su prva izvješća govorila o čak 50 ozlijeđenih, kasnije je taj broj ispravljen te je policija potvrdila da je ozlijeđeno pet osoba, i to su zadobili lakše ozljede. Nesreća se dogodila tako da su se sudarili teretni i putnički vlak.

Galerija


U mjestu Meerbusch pored njemačkog grada Düsseldorfa došlo je do sudara dvaju vlakova, u kojem je ozlijeđeno pet osoba, prenosi agencija Reuters.

Vezani članci Rad od kuće Građani žele pravo na rad od kuće, udruga poslodavaca se žestoko protivi Tino Chrupalla Šefa krajnje desnice pošteno se izblamirao: "Recite, koja vam je najdraža njemačka pjesma?"

U nesreći zasad nema poginulih.

Prema ranijem izvješću vatrogsne jedinice grada Meersbuscha, u vlaku je u trenutku nesreće bilo više od  150 putnika te je prema istom izvoru objavljeno kako je 41 putnik ozlijeđen.

Međutim, kao posljedica naleta putničkog na teretni vlak, potrgali su se strujni kablovi koji vise oko vlakova i koji su otežavali vatrogascima i spasiteljima prilaz zbog mogućih strujnih udara, koji su prijetili i putnicima.

Od 21:55 sati spasilačke službe mogle su nesmetano prići vlaku. U vlaku se nalazilo točno 155 putnika, od kojih je njih 41 ozlijeđeno, što lakše, što teže, izvjetila je vatrogasna služba Meerbuscha na svojem Twitter profilu. Broj je ozlijeđenih kasnije ispravljen na pet osoba.

Ta dionica pruge trebala bi se privremeno odspojiti s napajanja, dok spasilačke službe ne odrade svoj dio posla.