Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na aerodromu

Otkazano 88 letova, 3000 putnika u zračnoj luci u FRankfurtu propustilo avion

Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP)
Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) Foto: Afp
Subota je u zračnoj luci u Frankfurtu na Majni, najvećem i najprometnijem njemačkom aerodromu, bila jedan od najprometnijih dana u ovoj godini.

U odnosu na druge vikende tijekom godine, u protekla dva dana kroz aerodrom u Frankfurtu je prošlo 50 tisuća ljudi više nego inače.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Specijalne potrojbe Irana Odmazda Irana Sukob na Bliskom istoku kuha, velika njemačka kompanija objavila: "U pripravnosti smo, bojimo se odmazde!"

Vrhunac na Terminalu 1 bio je negdje oko podneva, piše Independent.

"U subotu smo doživjeli iznimno veliku gužvu i veliki promet putnika jer je tada počeo njemački odmor povezan uz Božićne blagdane. Samo u subotu, kroz aerodrom u Frankfurtu je prošlo više od 200 tisuća putnika", kazao je Dieter Hulick, glasnogovornik Fraporta, tvrtke koja upravlja aerodromom.

Dodaje kako se na prolazak sigurnosne provjere i ulazak u avione dugo čekalo. "Svi smo nezadovoljni tom situacijom. Neprestano radimo zajedno s našim partnerima - zrakoplovnim tvrtkama i graničnom policijom, kako bismo olakšali situaciju u takvim danima", kazao je Hulick. "Osoblje je također problem. Stalno zapošljavamo nove kadrove kako bi riješili tu situaciju", dodao je.

Zrakoplovna tvrtka Lufthansa priopćila je kako je nezadovoljna situacijom na terenu budući da je 88 letova otkazano zbog redova. Putnici koji su čekali na provjeru nisu stizali na vrijeme do aviona pa je njihova prtljaga morala biti pronađena i uklonjena iz aviona, a sve je rezultiralo kašnjenjem letova.

"Tri tisuće putnika propustilo je svoje letove zbog dugog čekanja na sigurnosnim kontrolnim točkama. Očito je da je sustav preopterećen. Problemi se pod hitno moraju riješiti u suradnji s Federalnom policijom i Fraportom", kazao je Detlef Kayser, član izvršnog odbora Lufthanse.

Aktualno Indonezijske vlasti upozoravaju stanovništvo i turiste na opasnost od novog tsunamija, broj mrtvih popeo se na najmanje 280 Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 2 Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 3 Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 4 Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Vulkan Anak Krakatau (Foto: AFP) Vulkan Anak Krakatau (Foto: AFP) Foto: Afp Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 5 Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp +0 Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 1 Svijet Indonezijske vlasti upozoravaju stanovništvo i turiste na opasnost od novog tsunamija, broj mrtvih popeo se na najmanje 280 1/6 >>

Aktualno Najstarije pjevanje u Hrvata! Kako o ojkanju pričaju oni koji ga njeguju od rođenja Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Foto: Nova Studio Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Foto: Nova Studio Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Foto: Nova Studio +0 Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Hrvatska Najstarije pjevanje u Hrvata! Kako o ojkanju pričaju oni koji ga njeguju od rođenja 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene