Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP)
Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) Foto: Afp

Subota je u zračnoj luci u Frankfurtu na Majni, najvećem i najprometnijem njemačkom aerodromu, bila jedan od najprometnijih dana u ovoj godini.


U odnosu na druge vikende tijekom godine, u protekla dva dana kroz aerodrom u Frankfurtu je prošlo 50 tisuća ljudi više nego inače.

Vezani članci COVID potvrda, ilustracija Zbog lažnih COVID propusnica brojni pretresi: Policija od nekih osumnjičenih uzela i uzorke krvi Testiranje na koronavirus, ilustracija Padaju crni rekordi: Njemačka danas ima najveći broj zaraženih od početka pandemije

Vrhunac na Terminalu 1 bio je negdje oko podneva, piše Independent.

"U subotu smo doživjeli iznimno veliku gužvu i veliki promet putnika jer je tada počeo njemački odmor povezan uz Božićne blagdane. Samo u subotu, kroz aerodrom u Frankfurtu je prošlo više od 200 tisuća putnika", kazao je Dieter Hulick, glasnogovornik Fraporta, tvrtke koja upravlja aerodromom.

Dodaje kako se na prolazak sigurnosne provjere i ulazak u avione dugo čekalo. "Svi smo nezadovoljni tom situacijom. Neprestano radimo zajedno s našim partnerima - zrakoplovnim tvrtkama i graničnom policijom, kako bismo olakšali situaciju u takvim danima", kazao je Hulick. "Osoblje je također problem. Stalno zapošljavamo nove kadrove kako bi riješili tu situaciju", dodao je.

Zrakoplovna tvrtka Lufthansa priopćila je kako je nezadovoljna situacijom na terenu budući da je 88 letova otkazano zbog redova. Putnici koji su čekali na provjeru nisu stizali na vrijeme do aviona pa je njihova prtljaga morala biti pronađena i uklonjena iz aviona, a sve je rezultiralo kašnjenjem letova.

"Tri tisuće putnika propustilo je svoje letove zbog dugog čekanja na sigurnosnim kontrolnim točkama. Očito je da je sustav preopterećen. Problemi se pod hitno moraju riješiti u suradnji s Federalnom policijom i Fraportom", kazao je Detlef Kayser, član izvršnog odbora Lufthanse.

Indonezijske vlasti upozoravaju stanovništvo i turiste na opasnost od novog tsunamija, broj mrtvih popeo se na najmanje 280 Vulkan Anak Krakatau (Foto: AFP) Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 2 Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 3 +2 Posljedice tsunamija u Indoneziji (Foto: AFP) - 4

Najstarije pjevanje u Hrvata! Kako o ojkanju pričaju oni koji ga njeguju od rođenja Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio) +0 Ojkanje u Dalmatinskoj zagori (Foto: Nova Studio)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju