Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka u nesvjesti je bila par minuta, prema njemačkim medijima.


Njemačka kancelarka Angela Merkel pala je u nesvijest u subotu navečer u restoranu u gradu Bayreuthu gdje je došla na otvorenje Wagnerovog glazbenog festivala.

Kako javljaju Bild i Der Speigel, a prenosi Business Insider, kancelarki Merkel (61) je pozlilo u dok je sjedila u restoranu tijekom prve pauze opere u tri čina - jednostavno je iskliznula sa stolca. Ne zna se je li tom prilikom i ozlijeđena. Bild piše da je u nesvijesti bila nekoliko minuta prije nego je opet stala na noge.

Vezani članci Angela Merkel Angela Merkel ispričala se u Bundestagu zbog povlačenja odluke o lockdownu, oporba traži glasanje o povjerenju Slika nije dostupna Merkel u nedjelju objavljuje važnu informaciju

Kancelarkin glasnogovornik ipak tvrdi drugačije.

'Nije kancelarka Merkel pala jer je kolabirala, već zato što se raspao stolac na kojem je kancelarka sjedila', priopćio je Georg Streiter, glasnogovornik njemačke vlade.

Mnogobrojni uzvanici odmah su joj pritekli u pomoć. Kancelarka Merkel odgledala je operu do kraja, kao da se ništa nije desilo.

Merkel spremna razmotriti olakšanje otplate duga Grčkoj

'Jako mi se dopala izvedba', kratko je prokomentirala Merkel.

Mediji podsjećaju da je kancelarka Merkel kolabirala i početkom prosinca 2014., na stranačkoj konvenciji CDU-a u Koelnu.

Liječnici su kao razlog tada naveli stres, iscrpljenost i dehidraciju.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook