Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Policija u južnonjemačkom gradu Schwäbisch Hallu uhitila je 31-godišnjeg državljana Srbije kojeg sumnjiči za dvostruko ubojstvo i pljačku starijih osoba na području južne Njemačke, priopćilo je državno odvjetništvo u srijedu.


Tog 31-godišnjaka istražitelji sumnjiče da je u siječnju i prosincu usmrtio dvije ženske osobe u dobi od 77 i 89 godina. Državno odvjetništvo u Schwäbisch Hallu polazi od pretpostavke da je riječ o kaznenom djelu ubojstva iz koristoljublja. Odvjetništvo govori o krađi novca troznamenkastog iznosa.

"Brojni detalji doveli su do uhićenja osumnjičenog: od DNK tragova do detaljnog opisa nakon pljačke jednog umirovljenika sredinom siječnja", priopćila je policija.

Osumnjičeni se dosad nije izjasnio o optužbama. Prema informacijama državnog odvjetništva, 31-godišnji državljanin Srbije početkom prosinca sa suprugom i dvoje djece doselio se u Njemačku.

Ubojstva umirovljenica unijela su veliku nesigurnost među građane Schwäbisch Halla i okolice. Ovdje se u listopadu 2020. dogodilo slično ubojstvo koje je ostalo nerazjašnjeno. Policija sada istražuje ima li osumnjičeni 31-godišnjak veze i s tim ubojstvom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju