Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretpostavlja se od hrane

Njemačka: 4.000 djece ima gastroenteritis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 4.000 djece u Berlinu na istoku Njemačke pati od gastroenteritisa, pretpostavlja se od hrane koju su jeli u školskim kantinama, objavile su njemačke zdravstvene vlasti.

Njemačka podružnica francuskih restorana Sodexo koja opskrbljuje mnogobrojne školske kantine i čije su ime naveli regionalni politički dužnosnici, navela je da nema podatke koje bi doveli u pitanje obroke pripremljene toj djeci.

Školske i vrtićke kantine vjerojatno je opskrbio isti dobavljač, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravlja. Od pojave prvih slučajeva gastroenteritisa u utorak navečer, 4.000 djece je oboljelo u Berlinu, ali i tri regije bivšeg DDR-a Saskoj,Thuringenu i Brandeburgu, prema podacima Instituta Robert Koch.

>> Učenici iz Rijeke otrovali se hranom tijekom izleta na Brač

Do sada je u Berlinu zabilježeno 400 slučajeva oboljele djece, koja pate od dijareje i povraćanja. Troje djece je hospitalizirano. Svi su slučajevi povezani sa školskim i vrtićkim kantinama, precizira se u priopćenju Instituta Robert-Koch u Berlinu, što ide u prilog hipotezi da je posrijedi epidemija povezana s prehranom.

Njemačka podružnica Sodexoa u Ruesselsheimu je odbacila svaku odgovornost. Prema priopćenju te tvrtke od 80 škola i vrtića kojima se dostavlja njihova hrana, otkrivena su samo 4 slučaja gastroenteritisa. U slučaju jednog drugog centra Sodexo, koji dostavlja hranu, zabilježeno je 18 slučajeva bolesti, a oni hranu dostavljaju u 140 škola i vrtića. (Hina)

Pročitajte i ovo Regionalni znanstveni Centar - 4 STEM obrazovanje Jug Hrvatske dobio važan centar za učenike: Ovo je priprema za budućnost Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene