Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrila ih obitelj

VIDEO Njegovatelji zlostavljali dementnu 89-godišnjakinju: Vrištala i plakala od bolova

Njegovatelji zlostavljali 89-godišnjakinju
Njegovatelji zlostavljali 89-godišnjakinju Foto: Screenshot
Njegovatelji u Ujedinjenom Kraljevstvu zlostavljali dementnu 89-godišnjakinju, tukli je, naguravali, udarali jastukom... Obitelj sve otkrila skrivenom kamerom

Društvenim mrežama proširila se uznemirujuća snimka na kojoj četiri njegovatelja zlostavljaju 89-godišnjakinju koja pati od demencije. Nakon što je obitelj primijetila modrice na 89-godišnjakinji, odlučili su postaviti skrivenu kameru u njezinoj sobi u staračkom domu.

Sestre Danielle i Rebecca Hinsley zabrinule su se kada su primijetile da njihova  89-godišnja baka Beryl Wall ima masnice po tijelu te su se nezadovoljne tretmanom svoje bake odlučile požaliti upravi doma. No, nisu bile zadovoljene odgovorom pa su odlučile stvar uzeti u svoje ruke i postaviti kameru u sobi svoje bake.

Pročitajte i ovo Ilustracija Beba je umrla Užas u susjedstvu! Žena ispričala kako ju je tijekom poroda doktor vrijeđao i tukao: "Uzeo je mog malog anđela koji sada leži u grobu"

Zlostavljana gospođa bolovala je od demencije od 2015. godine te je u vrijeme zlostavljanja imala 89-godina, a preminula je krajem prošle godine, piše Daily Mail

 

Na potresnoj snimci, vidi se kako bezosjećajni radnici ismijavaju umirovljenicu, guraju je, agresivno pomiču i udaraju. U jednom trenutku njegovatelji su joj stavili ručnik preko lica.

U jednom trenutku jedan od njegovatelja ju je nasilno zgrabio prije nego što ju je udario jastukom po glavi. Uz sve to, na snimci njegovatelji konstantno ismijavaju 89-godišnjakinju te joj govore da je odvratna. Gotovo kroz cijelu snimku starica je vrištala i plakala. Uznemiriujuću snimku možete pogledati OVDJE.

Pročitajte i ovo Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

Svi njegovatelji kasnije su optuženi za zlostavljanje i namjerno zanemarivanje te su krajem prošle godine osuđeni na 18 mjeseci zatvora.

Danielle, 36, i Rebecca, 39, odnijele su svoje dokaze upraviteljima staračkih domova, Komisiji za kvalitetu skrbi i policiji West Midlandsa.

Njegovatelji Ame Tunkara, 33, Morounranti Adefila, 43, Danny Ohen, 39, i Bridget Aideyan, 49, kasnije su optuženi za zlostavljanje i namjerno zanemarivanje.

Proglašeni su krivima i osuđeni na ukupno 18 mjeseci zatvora na sudu u Wolverhamptonu krajem prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene