Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvještaj istražitelja

'Zrakoplov je pogođen velikim brojem brzih projektila i raspao se nad Ukrajinom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijski zrakoplov koji se srušio u Ukrajini bio je 'pogođen većim brojem iznimno brzih projektila' i raspao se u zraku, zaključak je nizozemskih istražitelja.

Malaysia Airlines MH17 raspao se u zraku, a pogođen je velikm brojem vrlo brzih projektila, zaključak je istrage nizozemskih avijatičara, objavio je CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Kod granice s Ukrajinom se srušio veliki ruski vojni avion Puno je poginulih VIDEO Objavljena snimka pada, srušio se ruski vojni avion! Medvedev poručio: "Ovdje nema ograničenja"

U izvještaju stoji kako nije bili nikakvih znakova upozorenja da sa zrakoplovom nešto nije uredu. 'Nema naznaka da je pad MH17 uzrokova tehničkom greškom ili djelovanjem posade', stoji u priopćenju.

'Separatisti su htjeli oboriti ruski avion kako bi nas Putin napao'

Podsjetimo, zrakoplov se srušio na području istočne Ukrajine 17. srpnja. Pri tom su poginuli svi putnici i članovi posade, odnosno 298 ljudi.

Boeing 777-200 'raspao se u letu, vjerojatno zbog strukturalnih oštećenja koje je prouzročio veliki broj projektila velike brzine koji su izvana pogodili zrakoplov', zaključio je Nizozemski ured za sigurnost koji vodi multinacionalnu istragu.

Protuzrakoplovne rakete imaju blizinski upaljač koji aktivira eksplozivno punjenje na određenoj udaljenosti od cilja, uslijed čega veliki broj metalnih krhotina rakete oštećuje zrakoplov,
OVV (nizozemski ured za sigurnost koji vodi multinacionalnu istragu) nije imao pristup mjestu pada zrakoplova, koje je na području sukoba između ukrajinskih snaga i proruskih separatista, nego se oslanjao na podatke iz crnih kutija i komunikaciju s kontrolom leta, te satelitske slike i radarske informacije u svom preliminarnom izvješću.

U izvješću se ne navodi tko je kriv za rušenje zrakoplova.

Konačno izvješće bit će objavljeno do godišnjice pada zrakoplova.

Međutim, separatisti su ustvrdili u utorak nakon objave izvješća da ono potvrđuje da je zrakoplov srušila Ukrajina.

Amerikanci i Ukrajinci za pad zrakoplova okrivljavali su ruske separatiste koji upravljaju područjem na koje je avion pao, navodeći da su ga srušili koristeći vojnu opremu. Separatisti niječu odgovornost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene