Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MVEP pozdravlja odluku

Nizozemska ukida ograničenja za hrvatske radnike

Nizozemska granična policija, ilustracija (Foto: AFP)
Nizozemska granična policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravilo je odluku Nizozemske o ukidanju ograničenja rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, priopćeno je u subotu iz MVEP-a.

Nizozemska je u petak donijela odluku kako će izvijestiti Europsku komisiju da neće nastaviti koristiti mogućnost daljnjeg produljenja tranzicijskog razdoblja za ograničenje rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra''

Hrvatska vlada će na ovu odluku, odgovoriti uzajamnim ukidanjem dosadašnjeg ograničenja za nizozemske državljane za pristup hrvatskom tržištu.

Međusobno omogućavanje slobode kretanja radnika je potvrda daljnjeg jačanja međusobnog povjerenja i značajan poticaj odličnoj gospodarskoj i ukupnoj suradnji dviju država, priopćilo je ministarstvo.

Time za hrvatske radnike unutar EU-a ograničenje postoji još samo u Austriji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu koje će ga ukinuti 1. srpnja ove godine, stoji na stranicama ministarstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene