Nizozemska granična policija, ilustracija (Foto: AFP)
Nizozemska granična policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravilo je odluku Nizozemske o ukidanju ograničenja rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, priopćeno je u subotu iz MVEP-a.


Nizozemska je u petak donijela odluku kako će izvijestiti Europsku komisiju da neće nastaviti koristiti mogućnost daljnjeg produljenja tranzicijskog razdoblja za ograničenje rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, stoji u priopćenju.

Vezani članci Koronavirus u Nizozemskoj, ilustracija Opet ispočetka: Nizozemska se zatvara na pet tjedana, Češka vraća mjere koje je nedavno ukinula Slika nije dostupna Švicarska će do početka 2017. ratificirati protokol za otvaranje tržišta rada Hrvatima

Hrvatska vlada će na ovu odluku, odgovoriti uzajamnim ukidanjem dosadašnjeg ograničenja za nizozemske državljane za pristup hrvatskom tržištu.

Međusobno omogućavanje slobode kretanja radnika je potvrda daljnjeg jačanja međusobnog povjerenja i značajan poticaj odličnoj gospodarskoj i ukupnoj suradnji dviju država, priopćilo je ministarstvo.

Time za hrvatske radnike unutar EU-a ograničenje postoji još samo u Austriji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu koje će ga ukinuti 1. srpnja ove godine, stoji na stranicama ministarstva. (Hina)