Nizozemska policija (Foto: AFP)
Nizozemska policija (Foto: AFP) Foto: Afp

Nizozemske snage sigurnosti uhitile su u luci u Rotterdamu četvoricu muškaraca osumnjičenih da su pripremali teroristički napad, objavila je u subotu nizozemska policija.


Muškarce su uhitili pripadnici protuterorističkih policijskih postrojbi, objavila je policija u Rotterdamu. "Osumnjičeni su da su sudjelovali u pripremi terorističkog napada", priopćila je policija, dodajući da se istraga nastavlja.

Vezani članci Mario Jurič razgovarao je s Tončijem Prodanom - 2 Analiza masakra u Beču: Stručnjak za nacionalnu sigurnost otkriva i trebamo li u Hrvatskoj strahovati od napada Policija na ulicama Beča nakon terorističkog napada - 5 U Švicarskoj uhićeno dvoje ljudi povezanih s napadom u Beču, oglasila se i makedonska policija

Pojedinosti o sumnjivcima ili napadu koji su pripremali nisu poznate. Nizozemska je bila relativno pošteđena terorističkih napada koji su se zadnjih godina dogodili u nekoliko europskih zemalja, ali je nedavno doživjela nekoliko ozbiljnih prijetnji.

U lipnju su uhićena dvojica sumnjivaca nešto prije nego što su počinili više napada, točnije na slavni most u Rotterdamu i još jedno mjesto u Francuskoj.

Mladi Afganistanac (19) koji je imao njemačku boravišnu dozvolu ozlijedio je u kolovozu dvoje američkih turista na glavnom kolodvoru u Amsterdamu, nakon čega je ustrijeljen.

U rujnu, nizozemska policija uhitila je sedmoricu muškaraca osumnjičenih da su planirali počiniti velik teroristički napad tijekom nekog velikog događaja u zemlji uz pomoć eksplozivnih prsluka i pušaka AK-47. U pretrazi njihovih domova policija je pronašla veliku količinu materijala za izradu bombi, uključujući 100 kilograma gnojiva koje se može upotrijebiti za eksploziv za autobombu. (Hina)