Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za crnogorsku zrakoplovnu tvrtku Montenegro Airlines (MA) u svijetu kao da nema zainteresiranih, jer na natječaj za kupnju 30 posto njezinih dionica u predviđenu roku nije dostavljena nijedna ponuda.


I to iako su četiri tvrtke otkupile ponudbenu dokumentaciju.

Vezani članci Slika nije dostupna Crnogorski 'projekt stoljeća' nikako da se pokrene s mrtve točke Slika nije dostupna U Crnoj Gori počelo ponovno suđenje za Morinj

Natječaj za prodaju 30 posto dionica MA bio je raspisan potkraj rujna, uz uvjete koji kupcu omogućuju odlučujući utjecaj na sustav, rad i odlučivanje u radu crnogorske tvrtke.

Po ugovoru kupac dvije godine nakon stjecanja udjela od 30 posto te ispunjenja investicijskih i drugih obveza ima pravo kupiti nove dionice tvrtke koje su u državnom vlasništvu i tako bi postao većinski vlasnik.

>> Crna Gora: Istekao rok za 'posao stoljeća'

Bila je predviđena i mogućnost javno-privatnog partnerstva s javnim poduzećem Aerodromi Crne Gore po dugoročnu sporazumu o poslovno-tehničkoj suradnji.

Iz natječajnog povjerenstva priopćeno je da su dokumentaciju otkupile izraelske tvrtke El Al i Arkia Israel Airlines, Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te ciparska Innuendo Limited, no ponude nisu dostavile. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju