Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeg iz nemrinih zemalja

Nitko ne želi afričke imigrante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko ne želi afričke imigrante koji bježe s nestabilnog sjevera kontinenta. Talijani bi ih rado otpremili u Francusku, Francuzi su im jučer blokirali ulaz u zemlju, a Nijemci će postupiti isto.

Francuska je na svojoj granici zaustavila talijanski vlak s tuniškim imigrantima. Njih 26 tisuća proteklih je mjeseci doputovalo na najjužniji talijanski otok Lampedusu gdje im je Italija izdala privremene dozvole za boravak.

Pročitajte i ovo Slon progoni vozilo s turistima tragedija Slon napao skupinu turista: Jedna žena poginula, ima ozlijeđenih Slika nije dostupna Brojke bez presedana RUŠE SVE REKORDE Talijani u jednom danu spasili gotovo 3 tisuće izbjeglica

Mnogi od njih poželjeli su sada otputovati u Francusku rođacima i prijateljima. S Tunižanima su u vlaku bili i talijanski aktivisti koji su namjeravali prosvjedovati u Francuskoj zbog kršenja europskih principa slobodnog kretanja imigranata, što je Francuzima bila dobra izlika za blokiranje vlaka.

>> Novi val imigranata stigao u Italiju, strahuju od egzodusa Libijaca

'Molili smo ostale europske zemlje da nam pomognu u ovom problemu. Odgovor je bio kako su imigranti talijanski problem', rekao je Roberto Maroni. Italija se nada da će svoj problem ipak uspjeti podjeliti s Francuskom na summitu 26. travnja, gdje će imigracija biti jedna od glavnih tema. A Europskom unijom talijanska diplomacija duboko je razočarana.

Francuska je pak najavila da im neće dati u svoju zemlju, osim ako ne dokažu da se mogu sami uzdržavati. Uspostavili su patrole na granici s Italijom, kakvih nije bilo od uvođenja Shengenskog graničnog režima. Njemačka namjerava učiniti isto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene