Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči sastanka sa Putinom

Nikolić: Srbija je jdeino što volim više od Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je uoči sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da postoji obostrana želja za mnogo boljom suradnjom.

Nikolić je izrazio velika očekivanja da Rusija u najtežem trenutku za Srbiju pomogne kako bi se "prebrodile barijere u praznome proračunu, koje je naslijedila nova vlast".

"Srbija potpuno iskreno surađuje s Rusijom, uvjerena da je to veliki oslonac za nju i u želji da ispuni druge uvjete koji normalizirauju odnose u samoj Srbiji, pridonose razvitku demokracije kako bismo eventualno računali na to da možemo biti članica EU", rekao je srbijanski predsjednik.

Priznao je da je "rusofil" i da je Srbija jedino što više voli od Rusije, te da je najvažnije da je Rusija stalni član Vijeća sigurnosti UN, kao i da nikada neće prihvatiti neovisnost Kosova

"To olakšava borbu Srbije", rekao je Nikolić, koji prethodnim vlastima u svojoj zemlji zamjera što, kako je rekao, nikada nisu bile iskrene ni prema Rusiji ni prema Bruxelllesu.

"Mi neprijatelje u svijetu nemamo, imamo manje i veće prijatelje. Što se tiče odnosa s Rusijom, oni će biti potpuno otvoreni, kao što su odnosi s EU. Europska unija od mene nikada neće čuti neku laž", kazao je Nikolić.

Srbijanski će predsjednik u utorak boraviti u jednodnevnom radnom posjetu Sočiju, gdje će se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i razgovarati o jačanju bilateralne suradnje u svim ključnim područjima, posebno u području trgovine i energije, te o primjeni strateškog projekta Južni tok.(Hina)

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene