Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbija dobija vlast

Mandatar Dačić: Brzo ću sastaviti Vladu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Dačić, mandatar Vlade Srbije, novinarima je ispred zgrade Predsjedništva rekao kako će sutra održati sastanak sa SNS-om, a idućih dana i sa svim drugim strankama kako bi ih upoznao s glavnim točkama programa buduće vlade.

Dačić je istaknuo da je koalicija koju predvodi bila dovedena pred pitanje hoće li preuzeti odgovornost za vođenje vlade Srbije, piše Blic.

Pročitajte i ovo Spomen park Jasenovac Najavio prosvjednu notu Dačić: ''Srpski ministar je htio u Jasenovac. Hrvatska policija ga je zaustavila i okružila'' Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

>> Dačić čeka Tadićev poziv, počeli i razgovori s Nikolićem

'S SNS-om i URS-om dogovorili smo da će oni podržati dogovor koji smo danas postigli, a to znači da će podržati mene za mandatara', rekao je Dačić te istaknuo da je otvoren za opcije da u parlamentarnu većinu uđu i neke druge stranke. 

'Svatko tko se bavi politikom shvaća da Srbije treba buti jaka, braniti svoje interese, nastaviti putem europskih integracija u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije - to su ciljevi koji su zajednički mnogim političkim strankama. Imajući to u vidu prihvatili smo preuzeti odgovornost da ja budem na čelu vlade Srbije', kazao je Dačić. 'Stavio sam se u službu Srbije i svih građana. Nisam nikada iznio zahtjev da želim biti premijer. Meni nije cilj vlast pod svaku cijenu, meni je cilj učiniti nešto za Srbiju'. 

Također je kazao kako je na izborima glasao za Borisa Tadića, a ne Tomislava Nikolića, no da je narod odlučio drugačije i da se to mora poštivati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene