Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao priopćenje

Nikolić ljutit jer mu EU ne odgovara na zahtjev da posjeti Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije poslao je misiji EU na Kosovu zahtjev da mu povodom pravoslavnog Božića omogući posjet samostanu Gračanica, no odgovora još nema pa je objavio ljutito priopćenje.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić najoštrije je u petak osudio pravosudnu misiju Europske unije na Kosovu (EULEX) što mu nije odgovorila na zahtjev i omogućila da u pravoslavnom samostanu Gračanica na Kosovu 7. siječnja nazoči božićnoj liturgiji, priopćio je u petak njegov ured.

Nikolić je, kako se navodi u priopćenju, 28. prosinca uputio zahtjev misiji EULEX u Prištini da 7. siječnja, na dan pravoslavnog Božića, nazoči božićnoj liturgiji u Gračanici, ali odgovor još nije dobio.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Slika nije dostupna Osudio šutnju Eulex: Nismo nadležni za Nikolićev posjet

>> Nikolić ispravio samog sebe: S Milanovićem sam se susreo u New Yorku

Nikolić očekuje da se u nastavku pregovora Beograda i Prištine osigura primjena međunarodnih propisa i rezolucije 1244 Ujedinjenih naoda, a prije svega da se omogući sigurnost svih građana koji borave na Kosovu, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

"Ograničenja slobode kretanja predstavljaju grubu povredu temeljnih ljudskih prava definiranih u povelji UN i neprihvatljiva su s gledišta civilizacijskih vrijednosti za koje se zalaže i EU", navodi se u priopćenju iz ureda srbijanskog predsjednika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene