Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napad na newyorške blizance bio je totalni šok za cijeli svijet.


Na nikad objavljenim fotografijama vodećih ljudi Sjedinjenih Američkih Država snimljenima 11. rujna 2001. godine zabilježene su njihove reakcije u trenucima kada su doznali za napad na 'blizance'.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkrivena tajna užeta pronađenog uz komad aviona koji se zabio u WTC Slika nije dostupna Na Manhattanu pronađeni komadi aviona koji se zabio u WTC!Fotografije je snimio fotograf američkog potpredsjednika, a objavio ih je Nacionalni arhiv SAD-a nakon zahtjeva producentice Frontline filma, Collete Neirouz Hanna. Glavna zvijezda fotografija je bivši američki potpredsjednik Dick Cheney.

'Željeli smo te fotografije i čekali na njih više od deset godina. One će nam pomoći da ispričamo priču o vjerojatno najmoćnijem potpredsjedniku u američkoj povijesti', kazala je Hanna koja pokušava do kraja razotkriti njegovu ulogu u Bushevoj administraciji i svemu što se događalo kao odgovor na teroristički napad 9/11.Sve fotografije Nacionalnog arhiva možete pogledati OVDJE.

Na jednoj fotografiji vidi se kako potpredsjednik Dick Cheney odmara noge na stolu dok gleda izvješća na TV-u o napadu na SAD.

Islamska država objavila novi video: Ponovit će se 9/11?

Na drugoj, danas 78-godišnji Cheney, očito svladan umorom počeo je zijevati.

Savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice bila je i više nego zabrinuta.Američki potpredsjednik George W. Bush vijest o napadu čuo je u školi u Sarasoti, no i po povratku u Bijelu kuću još uvijek je djelovao izgubljeno. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook