Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spalit ćemo vas'

Islamska država objavila novi video: Ponovit će se 9/11?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U videu nazvanom 'Spalit ćemo Ameriku', militanti su se prisjetili svojih zločina iz prošlosti.

Islamska država objavila je novi video u kojem upozoravaju da 'nema sigurnosti za nijednog Amerikanca na svijetu', te tvrde da će SAD gorjeti u još jednom napadu u stilu 9/11.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade (HDZ) tko to prijeti premijeru? Detalji prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću: Potpisano je s "Hrvatski branitelji, ZDS", sve je komentirao Božinović Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

Video nazvan 'Spalit ćemo Ameriku' poziva pristaše IS-a da napadnu SAD na njezinom vlastitom tlu, tvrdeći da je osjećaj sigurnosti njezinih građana 'fatamorgana', piše Daily Mail.

U videu su predstavljeni i neki od najkravavijih zločina militanata poput obezglavljivanja novinara Jamesa Foleya, nekoliko masovnih odrubljivanja glava i stravičnog spaljivanja jordanskog pilota Muadha al-Kasasbeha.

'Milošću Alahovom, danas su mudžahedini puno jači i imaju više sredstava nego prije. Zbog toga su u mogućnosti spasiti Sjedinjene Američke Države', navodi se u videu.

Bila im je seks robinja: Džihadisti se iživljavali na djevojčici (9), ostala trudna

U video su prikazani i udari zrakoplova u Svjetski trgovački centar u rujnu 2011. godine. Svoju minutažu dobio je i Amedy Coulibaly koji je u siječnju ubio četiri civila i policajku u Parizu.

Ovaj video nije prvi u kojem skupina prijeti SAD-u. U siječnju su militanti prijetili da se obezglaviti Baracka Obamu i pretvoriti zemlju u muslimansku pokrajinu.

'Znaj, oh Obama, da ćemo doći do Amerike', poručili su.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene