Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas (Foto: AFP)
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas (Foto: AFP)

Pokrenuta je procedura zabrana ulaska u šengensku zonu za 18 državljana Saudijske Arabije.


Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas rekao je da je 18 građana Saudijske Arabije osumnjičeno za uključenost u ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija, pa je stoga Njemačka pokrenula proceduru zabrane njihova ulaska u države članice šengenske zone.

Vezani članci Saudijski novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Godinu dana od ubojstva koje je šokiralo svijet: Nastavlja se potraga za pravdom za saudijskog novinara Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Saudijski princ upozorava: ''Ne pokuša li svijet odvratiti Iran, svjedočit ćemo eskalaciji koja će prijetiti svjetskim interesima''

Dodaje da su se Nijemci o ovom pitanju posavjetovali s francuskim kolegama, piše Deutsche Welle.

''Još uvijek imamo više pitanja nego odgovora u slučaju Khashoggi'', rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

Šengenska zona sastoji je od 26 europskih država, od kojih samo dvije – Norveška i Švicarska – nisu članice Europske unije.

Podsjetimo, prije nekoliko dana pokrenuta je procedura zabrana ulaska u šengensku zonu za 18 državljana Saudijske Arabije.

Saudijski novinar Jamal Khashoggi, koji je bio u egzilu u Sjedinjenim Državama od 2017. godine, ubijen je 2. listopada u konzulatu svoje zemlje u Istanbulu. Po turskom tužiteljstvu, on je zadavljen i zatim raskomadan.