Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj ubijenog novinara

Nijemci traže zabranu ulaska u šengensku zonu za 18 državljana Saudijske Arabije

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas (Foto: AFP)
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas (Foto: AFP) Foto: Afp
Pokrenuta je procedura zabrana ulaska u šengensku zonu za 18 državljana Saudijske Arabije.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas rekao je da je 18 građana Saudijske Arabije osumnjičeno za uključenost u ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija, pa je stoga Njemačka pokrenula proceduru zabrane njihova ulaska u države članice šengenske zone.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..." Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

Dodaje da su se Nijemci o ovom pitanju posavjetovali s francuskim kolegama, piše Deutsche Welle.

''Još uvijek imamo više pitanja nego odgovora u slučaju Khashoggi'', rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

Šengenska zona sastoji je od 26 europskih država, od kojih samo dvije – Norveška i Švicarska – nisu članice Europske unije.

Podsjetimo, prije nekoliko dana pokrenuta je procedura zabrana ulaska u šengensku zonu za 18 državljana Saudijske Arabije.

Saudijski novinar Jamal Khashoggi, koji je bio u egzilu u Sjedinjenim Državama od 2017. godine, ubijen je 2. listopada u konzulatu svoje zemlje u Istanbulu. Po turskom tužiteljstvu, on je zadavljen i zatim raskomadan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene