Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A vratili bi zlato kući

Nijemci ne znaju koliko imaju zlatnih poluga u inozemstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom da više nema prijetnje od sovjetske invazije, njemačka će Bundesbanka polako početi povlačiti zlato deponirano u inozemstvu i vraćati ga kući. Doduše, ne bi bilo naodmet da u banci naprave inventuru.

Njemačka središnja banka povlači u zemlju gotovo 700 tona zlatnih rezerva koje drži u New Yorku i Parizu, objavio je u srijedu BBC. Do 2020. polovina svih zlatnih poluga bit će u Njemačkoj, objavila je Bundesbanka. Trenutačno je kod kuće manje od trećine.

Zlatne poluge bile su iznesene iz Njemačke zbog straha od sovjetske invazije. Središnje banke zlato drže u inozemstvu kako bi u kriznim vremenima mogle brzo kupovati stranu valutu.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna Sletio zbog problema s gorivom Avion pun zlatnih poluga blokiran u Istanbulu

>> Cijene zlata povećale globalne štete od žive

Bundesbanka više rezerve neće držati u Parizu jer su obje zemlje u eurozoni, a do kraja desetljeća i količinu koju drži u New Yorku smanjit će s 45 na 37 posto.

No, iz sefova engleske središnje banke, Bank of England, Njemačka zlato neće povući i u Londonu će zadržati 13 posto ukupnih rezervi, objavila je Bundesbanka.

BBC-jev dopisnik iz Berlina Stephen Evans javlja kako je njemački ured za reviziju kritizirao vladu jer nema točnu evidenciju poluga, a čak je i sugerirao da u slučaju nekih poluga nije ni provjereno jesu li prave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene