Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boje se radijacije

Nijemci mahnito kupuju Geigerove brojače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko eksplozija u japanskoj nuklearki Fukushimi, u Njemačkoj je jako porasla potražnja za Geigerovim brojačima, uređajima za mjerenje radioaktivnosti.

'Prodaja uređaja jako se povećala. Prodali smo ih na stotine zadnjih dana', objavio je glasnogovornik lanca prodavaonica elektroničke opreme Conrada. 'U normalno vrijeme jedva da itko pita za Geigerove brojače, a sada se nevjerojatno prodaju', rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija KUPCI SVE OPREZNIJI Veća potrošnja, ali i cijene: Inflacija u Hrvatskoj rasla najviše u posljednjih devet godina, doznajte što je najviše poskupjelo Baranja sve popularnija turistička destinacija - 1 Prirodne ljepote, mirisi i okusi Iz vreve grada odselili su u mističnu Baranju i počeli se baviti - turizmom: "Nitko ne može vjerovati da smo tu, ali mi smo ovdje vidjeli budućnost"

>> Kinezi podlegli glasinama o zračenju: Zavladala 'solna panika'

Geigerov brojač u Njemačkoj košta između 300 i 500 eura. Nazvani po svom izumitelju Johannesu Gaigeru, uređaji se koriste za mjerenje radioaktivnog zračenja. Visoka potražnja za njima u Njemačkoj se posljednji put javila nakon černobilske katastrofe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene