Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje na grčkim ulicama

VIDEO Kaos u Ateni: Maskirani prosvjednici sukobili se s policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci maskiranih prosvjednika sukobili su se u četvrtak navečer s policijom u središtu Atene razbijajući izloge i paleći automobile, nakon prvog prosvjeda protiv vlade otkako je ljevičarska Siriza prije mjesec dana preuzela vlast u zemlji.

Oko 450 pristaša krajnje ljevice izašlo je na ulice glavnog grada kako bi prosvjedovali protiv novoizabrane vlade Aleksisa Ciprasa koja je prije nekoliko dana s partnerima iz EU-a dogovorila produljenje programa pomoći Ateni.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna kaos u Ateni Grčki prosvjednici napali zgradu ministarstva financija

Nakon prosvjeda je pedesetak najradikalnijih maskiranih prosvjednika bacalo kamenje i molotovljeve koktele na policiju u središnjoj četvrti Exarchiji. U nasilju je oštećen manji broj izloga i automobila, te autobusna postaja.

'Grčkoj niti euro dok ne ispuni obaveze'

Premda sukobi nisu bili velikog intenziteta, riječ je o prvim neredima protiv ljevičarske vlade koja je izabrana 25. siječnja na temelju obećanja da će s europskim partnerima dogovoriti otpis dijela dugova i prekinuti s bolnim mjerama štednje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene