Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuacija stanovništva

Nigerija: 163 ilegalna kopača zlata mrtva od trovanja olovom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trovanje olovom tijekom ilegalnog kopanja zlata uzrokovalo je smrt 163 osobe, među kojima 111 djece, na sjeveru Nigerije u zadnja tri mjeseca, rekao je u petak visoki vladin dužnosnik.


Međunarodne humanitarne agencije, uključivo WHO i američki Centar za nadzor i prevenciju bolesti, pomažu nigerijskim vlastima u nastojanjima da se bolest ne počne širiti dalje od četiriju sela u saveznoj državi Zamfari u kojima se dosad pojavila. ‘Ukupno je oboljelo 355 osoba, od kojih je 163 umrlo’, rekao je epidemiolog iz ministarstva zdravstva Henry Akpan.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Totalno me blokirao" "Tražila sam da mi pronađe partnera": Zagrepčanka monahu uplatila tisuće eura, obiteljsko zlato poslala mu autobusom Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

‘Nastradali su dok su kopali zlato, jer je u tom području visoka koncentracija olova’, dodao je, objasnivši kako su mnogi umrli pošto su dodirnuli alat, tlo i vodu onečišćene visokim koncentracijama olova. Vlasti su prekinule ilegalno vađenje zlata i počele evakuirati nekolicinu stanovnika. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene