Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaledio se Otok

Nezapamćene hladnoće u Velikoj Britaniji i Irskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Velikoj Britaniji je u noći između subote i nedjelje zabilježena rekordno niska temperatura kada je živa pala na - 17 stupnjeva Celzijevih u Walesu, dok na sjeveru zemlje i u Irskoj i dalje pada jaki snijeg.

Britanske i irske meteorološke službe i vlasti dviju zemalja upućuju upozorenja vozačima na oprez zbog zaleđenih cesta. U Llysdinamu u Walesu temperatura je pala na -17,3 stupnjeva, koliko tamo do sada nikada nije zabilježeno.

Pročitajte i ovo Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode" Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

>> Čari koje zima nosi

>> Ništa od najhladnije zime u posljednjih 1000 godina

U središtu Engleske u Shawburyju u Shropshireu temperatura je iznosila - 12,5 stupnjeva u najhladnijem studenome u Velikoj Britaniji od 1985. godine. Britanske meteorološke službe su upozorile da će u Škotskoj i na sjeveru Engleske u nedjelju padati gust snijeg, kao i u nekim dijelovima Irske.

Meteorolozi navode da bi ta oštra hladnoća, kojoj pridonose hladni vjetrovi sa sjeveroistoka Europe, mogla potrajati cijelog sljedećeg tjedna, te da bi u Škotskoj temperatura mogla pasti na - 20 . (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene