Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Velikoj Britaniji je u noći između subote i nedjelje zabilježena rekordno niska temperatura kada je živa pala na - 17 stupnjeva Celzijevih u Walesu, dok na sjeveru zemlje i u Irskoj i dalje pada jaki snijeg.


Britanske i irske meteorološke službe i vlasti dviju zemalja upućuju upozorenja vozačima na oprez zbog zaleđenih cesta. U Llysdinamu u Walesu temperatura je pala na -17,3 stupnjeva, koliko tamo do sada nikada nije zabilježeno.

Vezani članci Ciča zima Ciča zima! Spremni su za proljeće pa su objavili dramatične slike zimskih prizora Hladnoća u Rusiji Kad se temperatura spusti ispod -30 stupnjeva, počinju se događati stvarno bizarne stvari

>> Čari koje zima nosi

>> Ništa od najhladnije zime u posljednjih 1000 godina

U središtu Engleske u Shawburyju u Shropshireu temperatura je iznosila - 12,5 stupnjeva u najhladnijem studenome u Velikoj Britaniji od 1985. godine. Britanske meteorološke službe su upozorile da će u Škotskoj i na sjeveru Engleske u nedjelju padati gust snijeg, kao i u nekim dijelovima Irske.

Meteorolozi navode da bi ta oštra hladnoća, kojoj pridonose hladni vjetrovi sa sjeveroistoka Europe, mogla potrajati cijelog sljedećeg tjedna, te da bi u Škotskoj temperatura mogla pasti na - 20 . (Hina)