Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 200.000 migranata uhićeno je u srpnju u pokušaju da ilegalno uđu u SAD iz Meksika, što se ne pamti, objavile su američke vlasti.


"Suočeni smo s nezapamćenim brojem migranata između graničnih prijelaza na našoj južnoj granici", rekao je američki ministar za unutarnju sigurnost, Alejandro Mayorkas, na konferenciji za novinare u četvrtak u Teksasu.

"Situacija na granici jedan je od najsloženijih izazova s kojima smo suočeni. Ona je složena, mijenja se i odnosi se na ranjive ljude usred svjetske pandemije", dodao je.

Više od 200.000 migranata pokušalo je u srpnju ilegalno ući u SAD, po podacima američke pogranične službe. Broj djece bez pratnje odraslih uhićenih na granici porastao je u srpnju za 24 posto u odnosu na prethodni mjesec, navodi se. Registrirano ih je točno 18.962.

Ti podaci razlikuju se od uobičajenih sezonskih podataka. Ljetne vrućine obično imaju za posljedicu manji broj migranata koji pokušavaju ilegalno prijeći granicu.

Prelazak migranata, ilustracija Francuski ribari spasili migrante u La Mancheu: Pali su u more i tamo bili tri sata

Migranti Nakon posjeta Hrvatskoj UN-ova dužnosnica progovorila o nasilju prema migrantima: ''Primili smo mnogo vrlo vjerodostojnih dojava''

Povećanje broja protjeranih u pandemiji objašnjava dijelom te visoke brojke jer mnogi migranti više puta pokušavaju prijeći granicu, objašnjavaju pogranični čuvari u priopćenju.

Broj migranata koji žele ući u SAD pao je početkom pandemije koronavirusa, potom se 2020. ponovno počeo povećavati da bi od dolaska Joea Bidena u Bijelu kuću eksplodirao.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju