Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puštanje struje kroz genitalije

Nezamisliva mučenja u tajnom bagdadskom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rutinska mučenja, električni šokovi i seksualno zlostavljanja bila su svakodnevnica zatvorenika u tajnom zatvoru u Bagdadu, objavila je organizacija 'Human Rights Watch'.

Oni su do tih podataka došli intervjuiranjem više od 40 osoba, uključujući i jednog Britanca. Britanac je rekao da su istražitelji iračke vojske bili odgovorni za ta mučenja. Irački službenici negiraju postojanje tajnog zatvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Slika nije dostupna Strava u Bagdadu VIDEO Eksplozija spremnika s kisikom izazvala požar u COVID bolnici, više od 80 poginulih: ''Ljudi su skakali kroz prozore. Liječnici padali na automobile''

'Situacija izmiče kontroli, a stanje je gore nego možda čak za vrijeme Saddama Husseina', rekao je 2006. godine UN-ov specijalni izvjestitelj za torturu. Smatra se da je u tajnom zatvoru, koji se nalazi u zračnoj bazi u Bagdadu, držano više od 400 zatvorenika. Jedan od zatvorenika, 68-godišnji muškarac s britanskim i iračkim državljanstvom, rekao je da su ga tukli, sodomozirali i puštali mu struju kroz genitalije.

On i ostali zatvorenici su optuženi za pomaganje i podržavanje terorizma, iako nitko nije bio službeno optužen. 'Tortura bi započela tako da bi nam preko glava stavili plastične vrećice. Tada bi nas mučili električnim šokovima, ali prije bi nas po cijelom tijelu polili vodom', rekao je jedan od zatvorenika za BBC. Zatvor je sada zatvoren, a neki od zatvorenika su pušteni. No, velika većina je samo premještena u drugi zatvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene