Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dug pola kilometra

Nevjerojatno: Krijumčari alkohola sagradili prekogranični 'cugovod'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cjevovod dug pola kilometra otkriven je na granici Kirgistana i Kazahstana. Kroz cijevi promjera 20 centimetara prolazile su tisuće litara čistog alkohola.

Policija i djelatnici carine u Kirgistanu otkrili su cjevovod za prekogranično krijumčarenje alkohola. Dug je oko 500 metara, a dobrim je dijelom postavljen na dnu rijeke Chu, koja je prirodna granica s Kazahstanom.

Pročitajte i ovo Policijski auto pokušao pobjeći Drama u Slavoniji: Policija htjela odvesti muškarca u zatvor, skočio je s prvog kata i preminuo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili!

>> U krvi imao 13,74 promila alkohola!

Kroz cijevi promjera 20 centimetara iz Kazahstana su stigle tisuće litara čistog alkohola koji se kasnije koristio u proizvodnji različitih žestokih pića.

BBC javlja kako 'vlasnici' cjevovoda zasad nisu pronađeni, a nije jasno ni koliko je dugo ovaj kriminalni projekt funkcionirao.

Kazahstan je, inače, jedan od najvećih proizvođača alkohola iz žitarica u središnjoj Aziji tako da je njegova cijena ondje znatno niža nego u susjednim državama. Ta je činjenica vjerojatno bila odlučujuća za krijumčare u donošenju odluke o izgradnji 'cugovoda'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene