Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cjevovod dug pola kilometra otkriven je na granici Kirgistana i Kazahstana. Kroz cijevi promjera 20 centimetara prolazile su tisuće litara čistog alkohola.


Policija i djelatnici carine u Kirgistanu otkrili su cjevovod za prekogranično krijumčarenje alkohola. Dug je oko 500 metara, a dobrim je dijelom postavljen na dnu rijeke Chu, koja je prirodna granica s Kazahstanom.

>> U krvi imao 13,74 promila alkohola!

Vezani članci Luka Ploče Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina Lisice, ilustracija Pijan prijetio policijskim dužnosnicima ubojstvom, pa završio u pritvoru

Kroz cijevi promjera 20 centimetara iz Kazahstana su stigle tisuće litara čistog alkohola koji se kasnije koristio u proizvodnji različitih žestokih pića.

BBC javlja kako 'vlasnici' cjevovoda zasad nisu pronađeni, a nije jasno ni koliko je dugo ovaj kriminalni projekt funkcionirao.

Kazahstan je, inače, jedan od najvećih proizvođača alkohola iz žitarica u središnjoj Aziji tako da je njegova cijena ondje znatno niža nego u susjednim državama. Ta je činjenica vjerojatno bila odlučujuća za krijumčare u donošenju odluke o izgradnji 'cugovoda'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook