Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seksističkim izjavama naljutio Talijanke

'Netko bi trebao reći Berlusconiju da nije George Clooney'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već gotovo 100.000 Talijanki potpisalo je peticiju protiv premijera Silvija Berlusconija zbog uvrede koju je u prijenosu uživo izrekao na račun 58-godišnje političarke Rosy Bindi.

Berlusconi se telefonskim putem javio u jednoj televizijskoj emisiji nakon što ga je Bindi, inače članica oporbene demokratske stranke, kritizirala. Tada joj je rekao 'da je uvijek bila više lijepa nego pametna'. Bindi mu je na to odgovorila kako ona 'nije žena koja mu je na raspolaganju', misleći pritom na skandale s mlađim ženama koji ga prate u posljednje vrijeme.

Pročitajte i ovo Davor Božinović izjave nakon vlade Smije li Bulj postaviti građansku stražu na granici? "Previše je tu populizma i politikantstva" Joe Biden Neugodna situacija VIDEO Biden opet izazvao šok: Ovog puta djevojci dijelio bizarne ljubavne savjete

Iako je premijer rekao kako je ta opaska bila šala, na sebe je navukao bijes Talijanki i optužen je za šovinizam. Oko 97.000 Talijanki potpisalo je peticiju jer su se 'osjetile uvrijeđene njegovim izjavama'. Gledateljica koja se javila u emisiju je kazala: 'Protestiram protiv njegova 'kreteniziranja' žena'. 

Šira javnost je podijeljena. Jedni smatraju da je to napad 'novih feministikinja' koje u tradicionalno konzervativnoj zemlji pokušavaju 'pustiti korijenje', a drugi pak kako se radi o još jednom primjeru Berlusconijeve 'sposobnosti' da uvrijedi žene, mislio to zaista ili ne. Senatorica Patrizia Bugnano prozvala ga je šovinistom i dodala: 'Netko bi mu trebao reći da nije Gorge Clooney'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene