Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Benjamin Netanyahu porazio je radikalnoga doseljenika na Zapadnoj obali u utrci za mjesto čelnika izraelske stranke Likuda, čime su porasle i njegove premijerske ambicije.


Nedavne ankete pokazale su da je Netanyahu, vođa Likuda od kraja 2005., glavni kandidat za mjesto izraelskog premijera.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Nakon Vučićeva potpisa: Sad i Dodik želi veleposlanstvo u Jeruzalemu, uskoro šalje i službeni prijedlog Koronavirus u Kini, ilustracija Panika u Svetoj zemlji nakon što se otkrilo da je devetero hodočasnika zaraženo koronavirusom

Netanyahu je na unutarstranačkim izborima dobio 73 posto glasova, a Moshe Feiglin, doseljenik sa Zapadne obale, 23 posto, objavili su stranački čelnici u srijedu rano ujutro. Svjetski čelnik Likuda Danny Danon dobio je samo 3,5 posto glasova.

U pobjedničkom govoru Netanyahu je jasno rekao da je ta utrka samo proba za veće natjecanje. "Večeras su završila unutrašnja nadmetanja i od sutra ćemo se usredotočiti na to da Izrael dobije novo vodstvo", rekao je desecima okupljenih na telavivskom sajmu gdje sve vodeće izraelske stranke održavaju velike skupove.

Netanyahua smatraju političarem kojega "kamera voli", a sam o sebi govori kao o "jastrebu".