Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti strahuju

Nestali tajni dokumenti njemačke obavještajne službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačke vlasti strahuju da je sigurnost 1,6 milijarda eura vrijednog novog sjedišta obavještajne službe dovedena u pitanje nakon što su bez traga nestali nacrti zgrade.

'To je ozbiljno pitanje i vlada je zainteresirana da se taj slučaj razjasni što je moguće prije' kazao je glasnogovornik njemačke kancelarke Angele Merkel Steffen Seibert u nakon što je magazin Focus izvijestio da su nacrti nestali. Vlada je osnovala komisiju koja bi trebala ispitati incident te kako je moguće da su nacrti gotovo dovršene zgrade smještene nedaleko mjesta gdje je nekad stajao Berlinski zid mogle nestati unatoč snažnim mjerama sigurnosti.

Seibert nije htio reći hoće li trebati preurediti kompleks ali je dodao da će trebati izvršiti prilagodbe ukoliko sigurnost bude ugrožena. Nestanak povjerljivih nacrta velika je sramota za BND - njemačku obavještajnu službu koja je tijekom Hladnog rata bila žrtvom istočnonjemačkog rivala Stasija.

Nestali planovi odnose se na vrlo osjetljiva područja zgrade uključujući središnji logistički centar kao i nacrte instalacija i evakuacijskih izlaza. Sjedište BND-a godinama je bilo u Muenchenu, a vlada je donijela odluku o preseljenju u Berlin nakon terorističkih napada na SAD. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene