Nestala tinejdžerica (16) nakon dva tjedna pronađena s ocem najbolje prijateljice (Foto: Allentown Police Department)
Nestala tinejdžerica (16) nakon dva tjedna pronađena s ocem najbolje prijateljice (Foto: Allentown Police Department) Foto: Allentown Police Department

16-godišnjakinja iz Pennsylvanije koja je nestala prije gotovo 2 tjedna pronađena je u Meksiku i vraćena kući. 45-godišnjak s kojim je bila, otac njezine najbolje prijateljice, je uhićen.


Američka imigracijska i carinska uprava je uz pomoć meksičkih vlasti u subotu ujutro otkrila da se 45-godišnji Kevin Esterly i 16-godišnjakinja Amy Yu nalaze u ljetovalištu Playa del Carmen u Meksiku. Amy je vraćena kući, a Esterly se nalazi u pritvoru u Miamiju, javlja New York Post. Optužen za miješanje u skrbništvo nad djetetom, objavile su vlasti.

Vezani članci GSS traga za četverogodišnjim djetetom Još nisu našli dječaka (4) koji je nestao u Neretvi, spasioci pretražuju svaki kamen: "I do hrvatske granice pretraživat ćemo obale rijeke" Film Otac nominiran je za šest Oscara - 2 Ljude s demencijom više nikada nećete gledati istim očima. "Otac" je film o gubitku pamćenja koji nikada nećete zaboraviti

Esterly, inače otac Amyne najbolje prijateljice, već ju je ranije 10-ak puta ispisivao iz škole koju pohađa. Njih su dvoje, pišu lokalni mediji, započeli romantičnu vezu prije nekoliko mjeseci i zajedno su isplanirali bijeg u Meksiko kako bi mogli biti zajedno.

Policija je objavila kako je Easterly bio u mogućnosti ispisati Amy iz škole jer je ona lažirala školske dokumente i u njima ga navela kao očuha. Školski podaci pokazuju kako je Esterly ispisao Amy iz škole čak 10 puta u periodu između 13. studenog i 9. veljače bez dozvole njezinih roditelja, koji su inače razvedeni.

Amy je živjela s majkom i mlađim bratom Johnom. Oni su lokalnim medijima ispričali da su se dvije obitelji upoznale prije nekoliko godina u crkvi i da je Amy najbolja prijateljice jedne od Easterlyjevih kćeri. 45-godišnjak je nekoliko puta bio kod njih gost na večeri.

John je ispričao kako ih je na dan Amyna nestanka, 5. ožujka, majka odvezla na autobusnu stanicu i da je Amy jednostavno otišla. Kad je došla kući majka Miu Luu je otkrila da je nestala Amyna putovnica i novac.

Nakon gotovo 2 tjedna potrage par je otkriven u Meksiku.

Amyna majka navodno nije ranije znala za njihovu vezu, no Easterlyjeva supruga, prema pisanjima medija, je postala svjesna da se nešto neobično događa nekoliko tjedana prije nego su pobjegli u Meksiko.

Odvjetnik John Waldron je rekao su obiteljske svađe eskalirale kada je Stacey Esterly doznala da njezin suprug ispisuje Amy iz škole.

Esterly je bio toliko opsjednut s Amy da je iznajmio drugi stan nekoliko blokova dalje od obiteljske kuće u kojoj je živio s djecom i suprugom.