Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAVA NA PRUZI

Strašna nesreća u Njemačkoj: Vlak izletio s tračnica, najmanje četvero mrtvih. Ozlijeđeni deseci ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Alpama kod Garmisch-Partenkirchena u petak je došlo do izlijetanja vlaka s tračnica. Prema prvim informacijama, poginulo je najmanje četvero ljudi, a više ih je ozlijeđeno.

Najmanje četiri osobe su poginule, a više ih je ozlijeđeno u nesreći koja se dogodila u Alpama u južnoj Njemačkoj kada je vlak izletio s tračnica. Prema informacijama savezne policije, do nesreće vlaka čije je odredište trebao biti Muenchen, došlo je u petak oko 12:15 sati u Burgrainu, u blizini odmarališta Garmisch-Partenkirchen, piše Bild.

Uzrok nesreće još se utvrđuje, a nije poznato ni koliko je putnika bilo u vlaku, navodi Daily Mail.

Obustavljen je željeznički promet  između Garmisch-Partenkirchena i Oberaua, sjeverno od mjesta nesreće, a očevid je u tijeku.

Prema izjavama svjedoka nekoliko vagona se prevrnulo i otklizalo niz željeznički nasip. Među putnicima se nalazilo i mnogo djece. Vlak je prometovao na liniji Garmisch-Partenkirchen – Muenchen.

U pomoć vatrogascima su priskočili i pripadnici Bundeswehra i savezne policije koji su stacionirani u ovom dijelu Njemačke zbog predstojećeg samita zemalja G7 u obližnjem Elmauu.

U Njemačkoj u petak počinje trodnevni vikend za blagdan Duhova na koji se nastavljaju jednotjedni školski praznici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzrok nepoznat Putnički vlak kod Beča iskočio iz tračnica: Jedna osoba poginula, 13 ozlijeđenih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u Londonu FOTO Vlak iskliznuo iz tračnica i skoro uletio u zgradu punu ljudi: Dvije osobe ozlijeđene, strojovođa u šoku

Istodobno je u srijedu u Njemačkoj započela prodaja mjesečnih karata za devet eura i koje vrijede u lokalnim vlakovima na području cijele zemlje što je već sad prouzročilo neuobičajeno velike gužve u lokalnim i gradskim vlakovima, posebice u turistički atraktivnim područjima.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene