Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tridesetak automobila je zapaljeno, uništeno je i nekoliko trgovina, a jedan je mladić uhićen u noći s petka na subotu u Grenobleu nakon što je u četvrti grada Villeneuvea u policijskoj potjeri poginuo pljačkaš, priopćila je u subotu ujutro policija.


Karim Boudouda, već tri puta osuđivan zbog oružane pljačke, poginuo je u potjeri nakon bjega iz kasina u Uriage-les-Bainsu, nedaleko od Grenoblea, gdje je također opljačkao blagajnu.

Vezani članci Pobornici američkog predsjednika Donalda Trumpa su se probili u zgradu Kongresa - 2 FBI: "Nema dokaza o sudjelovanju ljevičarskih ekstremista u neredima na Capitolu" Prosvjed u Mjanmaru 01 Kaos u Mjanmaru: Na ulicama oklopna vozila, vojska pucala na prosvjednike

Direktorica odjela za javnu sigurnost Brigitte Jullien kazala je da su nerede u Villeneuveu počeli mladići 'napadom na tramvaj'.

'Zapalili su gume ispred i iza tramvaja koji se morao zaustaviti. Prestrašeni ljudi su izišli iz tramvaja, a policija je žurno reagirala', objasnila je Jullien i istaknula da su mladi napadači bili naoružani baseball palicama i željeznim šipkama.

Nakon što su zapaljeni automobili, osim policije su morali intervenirati i vatrogasci, dodala je. (Hina)