Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Nitko nas neće ušutkavati u ime nasilja', 'ne živimo u patrijarhalnom društvu', vikali su studenti.


Na sveučilištu u Portlandu morala je intervenirati studentska policija kada je na godišnjoj konferenciji 'Zakon i nered' tijekom panela o anarhiji nastao pravi pravcati kaos.

Vezani članci Kaos u prometu - 21 Ne zna se tko je ovim pametnjakovićima dao vozačku, no posljedice su katastrofalne Nasilje i neredi u Portlandu Stoti dan prosvjeda protiv rasizma u Portlandu: Policija bacala suzavac na prosvjednike koji su ih zasuli Molotovljevim koktelom

Naime, organizatori su kao govornika pozvali anarhističkog autora Kristiana Williamsa, uz napomenu da su dobrodošli i svi koji se smatraju ruljom, ološem ili izazivaju nerede, piše Independent. Kasnije su, naravno, požalili jer se panel pretvorio u žestoki prosvjed studenata protiv Williamsa i to zbog njegovog kontroverznog eseja Politika denuncijacije u kojem problematizira seksulane napade i opstanak.

VIDEO Pačići zalutali na cestu i zaustavili policijsku potjeru

Na videu koji je snimljen tijekom panela vidi se kako studenti viču 'nitko nas neće ušutkavati u ime nasilja' i 'ne živimo u patrijarhalnom društvu'. Neki od studenata plaču i psuju 'je.. se Kristian Williams' i 'je…. svinjo'.

Kada je objavljeno da je pozvana policija, Williamsa su studenti optužili da surađuje s njima i da želi da oni budu uhićeni umjesto da je sam otišao. Ipak, kada je shvatio kako vjetar puše, anarhistički je pisac odlučio 'klisnuti' uz izliku da se ne osjeća sigurnim u zgradi 'jer dolazi policija'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook