Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nepoznati Slovenac kupio Titovu "Primorku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sada nepoznati Slovenac kupio je od crnogorske vlade na dražbi na kojoj se pojavio kao jedini zainteresirani jahtu "Primorka", kojom je nekoć plovio bivši jugoslavenski predsjednik Tito.

Vijest su objavili slovenski mediji koji navode da je ponuđena licitacijska cijena iznosila 180.000 eura.

Pročitajte i ovo Jahta Royal Romance Odvjetnici pojasnili Ruski bogataš tuži Hrvatsku: Traži više od 35 milijuna eura zbog blokade luksuzne jahte Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju

Kako je navelo ljubljansko "Delo", vjeruje se da je kupac netko tko je u bliskim poslovnim vezama sa zrakoplovnom kompanijom Adria Airways, jer ga je na dražbi u kotorskoj lučkoj kapetaniji zastupao predstavnik te tvrtke za Crnu Goru Orhan Hodžić.

Drvena jahta, sagrađena 1974. u Italiji, doživjela je havariju prije četiri godine blizu Ulcinja, a obnovljena je u remontnom zavodu Arsenal u Tivtu. Za nju se ranije zanimalo i više ruskih tajkuna,
navode slovenski mediji, koji dodaju da za novog vlasnika brod ima u prvom redu vrijednost memorabilije zbog Tita koji je njome oplovio dobar dio svijeta.

Dugačka nešto više od 24 i široka 6,3 metara, "Primorka", koju pokreću dva motora, mogla je nekoć razviti maksimalnu brzinu i do 28 čvorova, ali remont nije u potpunosti obavljen, a trenutačno se može upaliti samo jedan motor, navodi "Delo".

Preuzimanje jahte trebalo bi biti izvršeno u roku od tjedan dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene