Prosvjed u Hanoveru (Foto: AFP)
Prosvjed u Hanoveru (Foto: AFP) Foto: Afp

Nekoliko policajaca i najmanje jedan prosvjednik ozlijeđeni su u subotu kad je prosvjed protiv kongresa antiimigracijske Alternative za Njemačku (AfD) u Hanoveru postao nasilan, rekla je policija.


Vlasti su upotrijebile vodene mlazove kako bi rastjerale nekoliko stotina prosvjednika koji su formirali ulične blokade da zaustave pristup prometnicama koje vode do mjesta održavanja stranačkog kongresa, rekla je glasnogovornica policije u tom gradu.

Vezani članci Angela Merkel Posljednja ljetna konferencija Angele Merkel kao njemačke kancelarke: Otkrila ima li planove za budućnost nakon povlačenja iz politike Razmjeri katastrofe u Njemačkoj Nakon kataklizmičkih poplava stručnjak otkrio: Njemačkoj prijeti nova pošast

Televizijske snimke pokazuju prosvjednike koje rastjeruje policija.

Glasnogovornica je dodala da je jedan policajac zadržan u bolnici zbog ozljede ruke nakon što je prosvjednik na njega bacio bocu te da je jedan prosvjednik slomio nogu i odvezen je u bolnicu.

Stranački kongres počeo je unatoč neredima, a očekuje se da će se baviti borbom između radikalnih i tradicionalnih konzervativnih snaga u samoj stranci. (Hina)