Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna od majki Srebrenice:

'Neka Bog kazni one koji su počinili ovaj strašan zločin'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hatidza Mehmedović izgubila je dva sina, supruga i dva brata u masakru počinjenom u Srebrenici. Njihovi ostaci su sada tek pronađeni, a ona se sprema kako bi ih konačno pokopala.

15 godina nakon masakra još uvijek se traga za tisućama žrtava, dok velik broj njih čeka identifikaciju. Pretpostavlja se kako je u napadu 1995. godine ubijeno oko 8 tisuća muškaraca i dječaka. Strijeljani su, a onda pokopani u masovne grobnice.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Izbjegava raskoš Papa će biti pokopan izvan Vatikana Slika nije dostupna 'Nema oprosta bez pokajanja' Srebrenica: Pokopano 175 žrtava uz poruku da se genocid nikad ne zaboravi

'Nikada neću zaboraviti te događaje. Neka Bog kazni sve koji su počinili ove strašne zločine, sve koji ih podržavaju a i one koji su zločin mogli spriječiti', rekla je Hatidza. Zadnjih 15 godina ona je posjećivala masovne grobnice ne bi li pronašla ostatke svojih najmilijih.

>> Žrtve postavile plakate: Srbija = agresor = genocid

'Moje dijete je za mene vrjednije od cijelog svijeta. Nijedna majka ne može plakati kada pronađe ostatke svog ubijenog sina', dodaje. Njezin mlađi sin Almir je imao 17, a stariji Azmir 20 godina kada su ubijeni. Sve ove godine se nadala kako su joj sinovi živi, ali DNA analiza je pokazala da su njihovi ostaci iskopani iz masovne grobnice. Uz njih, identificirano je i 775 drugih tijela, a svi će biti pokopani 11. srpnja u Memorijalnom centru u Potočarima, piše Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene