Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To je noćna mora"

Neizvjesni rezultati izbora u Nizozemskoj: Jedni pozdravljaju promjenu, a drugi je se pribojavaju

Aktualno Galerija Geert Wilders Geert Wilders Foto: Afp Prijevremeni izbori u Nizozemskoj - 3 Prijevremeni izbori u Nizozemskoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prijevremeni izbori u Nizozemskoj - 4 Prijevremeni izbori u Nizozemskoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prijevremeni izbori u Nizozemskoj - 5 Prijevremeni izbori u Nizozemskoj - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Prijevremeni izbori u Nizozemskoj - 2 Galerija 1/8 >>
U Nizozemskoj traju prijevremeni parlamentarni izbori, a njihov je rezultat poprilično neizvjestan s čak tri stranke koje uživaju oko 20 posto potpore građana.

Rezultat prijevremenih izbora u Nizozemskoj neizvjestan je jer prema posljednjim anketama čak tri stranke uživaju oko 20 posto potpore, ali uz velik broj neodlučnih birača. Tijesnu prednost ima desničarska populistička Stranka za slobodu Geerta Wildersa koji je ublažio svoju protu-europsku retoriku.

Jedna od ključnih tema tijekom predizborne kampanje bilo je ograničavanje imigracije. To pitanje razlog je raspada vladajuće koalicije prije četiri mjeseca te odlaska bivšeg premijera Marka Ruttea s vlasti nakon 13 godina.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Pilot projekt Preventivni zdravstveni pregledi otkrili zabrinjavajuće podatke: Dvije trećine građana ima zdravstvene probleme

„Mislim da je stvarno strašno da taj PVV, taj Geert Wilders mogu biti među najvećima i to je stvarno zastrašujuće. To bi značilo jako loše stvari za ovu zemlju", izjavila je jedna Nizozemka.

„Nadam se da se neću probuditi ujutro i imati Wildersa kao premijera. To je noćna mora", složio se jedan njezin sugrađanin. 

Pročitajte i ovo Policija traži ove ljude Raspolažu saznanjima FOTO Prepoznajete li ih? Policija traži informacije o ovim osobama

No, ima i onih koji pozdravljaju promjenu vlasti nakon 13 godina vladavine stranke bivšeg premijera Ruttea.

„Sigurno ćemo dobiti novu vladu. Nadam se da VVD neće biti njezin dio jer su bili u njoj 13 godina. Vrijeme je za promjenu", zaključila je jedna stanovnica Amsterdama.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene