Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruske naftne tvrtke neće u svibnju izvoziti naftne derivate i opskrbljivat će samo domaće tržište jer u mnogim ruskim regijama nedostaje benzina, objavio je u zamjenik ruskog ministra energetike Sergej Kudriašov.


'U svibnju naftne tvrtke neće izvoziti i sve količine bit će isporučene na domaće tržište', rekao je. Odluka je donesena jer u mnogim ruskim regijama od ovog vikenda nedostaje benzina. Ruski premijer Vladimir Putin zatražio je da se utvrde uzroci nestašice.

Ruska agencija za borbu protiv monopola objavila je da će provesti kontrole u naftnim kompanijama u više od 20 regija.
Po ruskim medijima, nestašicu su uzrokovale umjetno niske cijene na benzinskim postajama, održavane radi borbe protiv inflacije. Zbog toga je izvoz postao isplativiji.Naftne kompanije, međutim, niječu da izvoze naftu na štetu domaćeg tržišta.

Direktor Lukoila, najveće privatne naftne kompanije u Rusiji, najavio je povećanje cijena benzina od pet do sedam posto. Kudriašov smatra da je povećanje cijena moguće, ali ističe da ono neće biti veće od pet posto. (HIna)

Vezani članci Ilustracija Loše vijesti za vozače: Od utorka bi moglo poskupjeti gorivo, provjerite nove cijene Slika nije dostupna Od ponoći jeftiniji benzin na Ininim crpkama


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju