Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč najavljenoj deložaciji nadbiskupije iz rezidencije u Sarajevu, čini se da je postignut kompromis, barem za sada, tvrdi monsinjor Ivo Tomašević.


Deložacija je, naime, zakazana za 17. studenog, no glavni tajnik Biskupske konferencije BIH Ivo Tomašević, kaže: 'Dobili smo uvjeravanja gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena da će se naći rješenje prihvatljivo za sve', te dodaje kako je gradonačelnik i osobno uputio molbu predsjedniku Općinskog suda u Sarajevu Goranu Salihoviću, te tražio da se deložacija odgodi, kako bi se dala prilika vlasti, da ovaj problem riješi na drugi način.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Nakon tri tjedna zatišja opet raste broj novih slučajeva, potvrđeno ih više od 700: "Ima dosta težih kliničkih slika" Pfizerovo cjepivo, ilustracija BiH treba stići ukupno 2,13 milijuna doza cjepiva: Prva pošiljka je već najavljena

>> Josipović: Hrvatska će biti partner BiH za ulazak u EU

>> Kardinal Puljić će se fizički oduprijeti deložaciji

Odvjetnik obitelji Smajović, koja je tražila i sudskom odlukom dobila povrat stana koji je u sastavi nadbiskupske rezidencije, također je potvrdio spremnost te obitelji da prihvati razumno rješenje odnosno zamjenski stan kojega bi osigurale lokalne vlasti.

Monsinjor Tomašević je izjavio kako su zadovoljni što će se na ovaj način izbjeći dalje komplikacije. 'Problem je proistekao iz činjenice da su na snazi nepravedni zakoni i radi se o tome da takve zakone valja mijenjati', kazao je Tomašević. (Hina)