Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postigli kompromis

Neće biti deložacije kardinala Puljića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč najavljenoj deložaciji nadbiskupije iz rezidencije u Sarajevu, čini se da je postignut kompromis, barem za sada, tvrdi monsinjor Ivo Tomašević.

Deložacija je, naime, zakazana za 17. studenog, no glavni tajnik Biskupske konferencije BIH Ivo Tomašević, kaže: 'Dobili smo uvjeravanja gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena da će se naći rješenje prihvatljivo za sve', te dodaje kako je gradonačelnik i osobno uputio molbu predsjedniku Općinskog suda u Sarajevu Goranu Salihoviću, te tražio da se deložacija odgodi, kako bi se dala prilika vlasti, da ovaj problem riješi na drugi način.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad Pucnjava u Sarajevu Prebačen u bolnicu U Sarajevu izbila masovna tučnjava među migrantima, jedan ranjen hicem iz vatrenog oružja

>> Josipović: Hrvatska će biti partner BiH za ulazak u EU

>> Kardinal Puljić će se fizički oduprijeti deložaciji

Odvjetnik obitelji Smajović, koja je tražila i sudskom odlukom dobila povrat stana koji je u sastavi nadbiskupske rezidencije, također je potvrdio spremnost te obitelji da prihvati razumno rješenje odnosno zamjenski stan kojega bi osigurale lokalne vlasti.

Monsinjor Tomašević je izjavio kako su zadovoljni što će se na ovaj način izbjeći dalje komplikacije. 'Problem je proistekao iz činjenice da su na snazi nepravedni zakoni i radi se o tome da takve zakone valja mijenjati', kazao je Tomašević. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene