Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S još dvoje muškaraca

U Tunisu uhićen nećak berlinskog napadača, otkrivena državljanstva žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Anis Amri ubijen u pucnjavi u Milanu, u Tunisu je danas uhićen njegov nećak i još dvije osobe.

Nećak berlinskog napadača Anisa Amrija uhićen je danas u Tunisu s još dvije osobe, javlja BBC News, pozivajući se na sigurnosne izvore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred nosom pobjegao policiji Policija traga za pomagačima ubojice iz Berlina, svi se pitaju kako je došao do Milana Slika nije dostupna I snimka Tunižanina Objavljena snimka trenutka napada na božićni sajam u Berlinu

Ministar unutarnjih poslova Tunisa kazao je kako su trojica muškaraca u dobi između 18 i 27 godina bili članovi teroristčke ćelije.

Prema priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Amri nećaku slao novac i nagovarao ga na odanost Islamskoj državi.

"Jedan od članova terorističke ćelije je sin Amrijeve sestre, a tijekom istrage je priznao da je bio u kontaktu s ujakom preko aplikacije za slanje poruka Telegram", dodaje ministarstvo u priopćenju.

Amri je navodno nagovarao svog nećaka da se prikloni džihadističkoj ideologiji "takfiri" i zatražio od njega da se prisegne odanost Daeshu (Islamska država).

Nećak, čije se ime ne navodi, je istražiteljima kazao da je njegov ujak "princ" ili vođa džihadističke skupine u Njemačkoj poznate pod nazivom "Abu al-Walla" brigada.

Islamska država objavila je video u kojem se vidi kako se Anis Amri, muškarac osumnjičen za krvavi napad u Berlinu, zaklinje na vjernost Islamskoj državi.

Nakon što je pobjegao iz Berlina, Amri je uhićen i upucan u Milanu nakon trodnevne potrage.

Podsjetimo, u krvavom napadu kamionom na božićni sajam u Berlinu poginulo je   dvanaestero ljudi, a najmanje 48 je ozlijeđeno, od kojih neki teže. Napad se dogodio u ponedjeljak navečer, u vrijeme kada se najviše ljudi okupilo pored tradicionalnih štandova s božićnim proizvodima, hranom i pićem.

Otkrivene nacionalnosti žrtava

Među 12 žrtava terorističkog napada kamionom u Berlinu je sedam Nijemaca kao i državljani Italije, Češke, Ukrajine, Izraela i Poljske, objavila je u subotu njemačka Savezna kriminalistička policija.

Glasnogovornica BKA rekla je da među ubijenima u napadu nije bilo djece dodajući kako ne može dati daljnje pojedinosti o žrtvama zbog zaštite privatnosti.

Njemačke vlasti rekle su da su neki od ozlijeđenih u po život opasnom stanju u berlinskim bolnicama.

Tunišanin Anis Amri (24), kojega je milanska policija ubila u petak, osumnjičen je za napad kamionom na berlinski Božićni sajam prije pet dana u kojem je ubijeno 12 ljudi, a desetci ozlijeđeni. (Hina/D.I.)
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene