Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje zbog 30 stupnjeva?!

'Ne izlazite iz kuće i spustite zastore'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbjegavanje sportskih aktivnosti, što manje izlazaka iz kuće, spuštanje zastora, tuširanje hladnom vodom, samo su neki od savjeta koje meteorolozi preporučuju Britancima jer sljedeći ih tjedan očekuje prvi toplotni udar ikada.

Nama uobičajene ljetne temperature za kojima proteklih dana već pomalo i žudimo, Britancima su iznadprosječne i vrijedne prvog ikada izdanog upozorenja na toplotni udar u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Požari u Švedskoj (Foto: Dnevnik.hr) Vruće u Europi Nezapamćeno ljeto: Suše pogađaju Veliku Britaniju, Švedskom haraju nezapamćeni požari Slika nije dostupna Na prvi dan ljeta Hrvatsku pogodio toplinski udar

'Već je protekli tjedan bilo dovoljno toplo kada su temperature dosezale 28 stupnjeva u Londonu, a bit će još toplije', rekla meteorologinja Isobel Lang, a prenosi Sky. Očekuje se da će najtopliji dan na Otoku biti srijeda. 'Temperature će tijekom noći biti neobično visoke i to bi mnogima mogao biti problem', dodala je meteorologinja.

Britanci se tako pripremaju za prvi toplotni udar koji će doseći temperaturu od 33 stupnja, što je u nas prilično uobičajeno. Meteorolozi ih stoga upozoravaju kako su najviše ugroženi stariji i mala djeca koji bi trebali izbjegavati izlaske iz kuće između 11 i 15 sati. Osim toga savjetuje se izbjegavanje bilo kakvih aktivnosti izvan kuće, poput primjerice vrtlarenja. 'Držite se hlada, nosite šešire te laganu odjeću i obuću, ostanite u kući, spustite zastore, tuširajte se hladnom vodom, nekoliko puta na dan hladnom vodom isperite lice i vrat, unosite tekućine čak i kada niste žedni, najbolji su voda i sokovi, izbjegavajte čaj, kavu i alkohol jer oni izazivaju dehidraciju', savjetuju stručnjaci i poručuju kako krajem tjedna, nakon toplotnog udara Britaniji prijete obilne kiše i poplave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene