Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nejasan razlog poziva

Nitko ne može vjerovati ovom ''ludilu'': Procurio transkript poziva Trumpa i Dutertea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki mediji objavili su navodni transkript između predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa i njegovog kolege Rodriga Duterete, predsjendika Filipina.

Prema transkriptu poziva, objavljenom u srijedu, Donald Trump je nazvao predsjednika Filipina, Rodriga Dutertea, 29. travnja kako bi raspravljao, dijelom, o rastućoj prijetnji Sjeverne Koreje.  Tijekom tog poziva, Trump je navodno rekao predsjedniku Filipina da Sjedinjene Države imaju "dvije nuklearne podmornice" na obale Sjeverne Koreje.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Tijekom istog poziva, Trump je nazvao čelnika Sjeverne Koreje "luđakom s nuklearnim oružjem" i pohvalio Dutertea zbog "nevjerojatnog posla vezanog uz problematiku droge", za što je filipinski predsjednik optužen za počinjenje "mogućeg zločina protiv čovječnosti". Duterte je s druge strane, nazvao bivšeg predsjednika Baracka Obamu "kurvinim sinom".

"Držite se dobrog rada, radite nevjerojatan posao", rekao je Trump Duterteu tijekom poziva.

Američki dužnosnik, koji je govorio u anonimnosti, potvrdio je Washington Postu da je dokument točan prikaz interakcije dvaju čelnika, prenosi CNN.

Razlog poziva nije jasan. Počelo je s Trumpom čestitajući Duterteu na svom pristupu rješavanju problema s droga na Filipinima, prije nego što se raspravljalo o nastaloj prijetnji Sjeverne Koreje. Na kraju je završilo Trumpovim pozivom Dutereta za posjet  Washingtonu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene