Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Patriot

Navaljni prije smrti dovršio autobiografiju, otkriveno kada će biti objavljena: "To je potpuna priča o njegovu životu"

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Afp
Aktualno Galerija Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni Foto: Afp Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni Foto: Afp Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni Foto: Afp Prosvjedi nakon smrti Alekseja Navaljnog - 2 Prosvjedi nakon smrti Alekseja Navaljnog - 2 Foto: AFP +0 Prosvjedi nakon smrti Alekseja Navaljnog - 1 Galerija 1/5 >>
Autobiografija Alekseja Navaljnog pod naslovom Patriot trebala bi biti objavljena 22. listopada istovremeno na 11 jezika.

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni prije smrti je napisao autobiografiju koja će biti objavljena u listopadu, objavila je njegova udovica Julija Navaljna u četvrtak.

Navaljni (47) je umro u veljači u zatvoru u Arktičkom krugu. Vodeći ruski oporbeni političar htio je postati predsjednik Rusije i je bio najžešći kritičar Vladimira Putina u zemlji. Njegovi saveznici, koje su vlasti proglasili ekstremistima, optužuju Putina da ga je ubio, optužbe koje Kremlj odbacuje.

Pročitajte i ovo Potraga za Dankom još traje Potraga za malenom Dankom "Kriju još nešto, a postavlja se još jedno pitanje": Stručnjakinja za sigurnost djece o potrazi za tijelom male Danke Ilić

Navaljna je na platformi X napisala da je njezin suprug 2020. započeo memoare naslovljene Patriot. Navaljni je autobiografiju počeo pisati nakon što je otrovan, za što su zapadni liječnici tvrdili da je počinjeno nervnim agentom novičokom.

Navaljna je najavila da će knjiga biti objavljena 22. listopada istovremeno na 11 jezika.

"Ovo nije nimalo kako sam zamišljala da će Aleksej pisati svoju biografiju. Vjerovala sam da će to biti u našim osamdesetima, da će sjediti na svom računalu uz otvoren prozor i tipkati.No stvari su se odvile kako su se odvile. Užasno i vrlo, vrlo nepravedno", rekla je.

Pročitajte i ovo Stjepan i Katarina Đerek Velika tragedija Albanska vozačica koja je skrivila nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra puštena iz bolnice pa odmah uhićena

Glasnogovornica Navaljnog Kira Jarmiš opisala je kako je on počeo diktirati dijelove svoje knjige dok se u Njemačkoj oporavljao od trovanja te da je knjigu dovršio u zatvoru, nakon što se 2021. vratio u Rusiju.

Izdavač Penguin Books UK u priopćenju na platformi X knjigu je opisao kao "potpunu priču o Navaljnijevom životu i izazovnim pozivom da se nastavi rad za koji je on žrtvovao svoj život".

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Nije vjerojatno da će knjiga biti dostupna i u Rusiji u kojoj su vlasti njegov pokret zabranili zbog ekstremizma. Putin je prošli mjesec nazvao Navaljnijevu smrt tužnom i kazao kako je ga je htio razmijeniti sa zapadom pod uvjetom da se nikad ne vrati u Rusiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene