Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavlja se od trovanja

Navaljni objavio fotografiju iz bolnice: "Još uvijek ne mogu gotovo ništa, ali..."

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: Instagram/DNEVNIK.hr
Aleksej Navaljni na Instagramu je objavio prvu fotografiju nakon što je zaprimljen u berlinsku bolnicu gdje se liječi od posljedica trovaljanj novičokom.

"Još uvijek ne mogu gotovo ništa, ali jučer sam uspio samostalno disati cijeli dan. Nevjerojatan proces kojeg mnogi podcjenjuju, preporučujem ga", napisao je Putinov kritičar.

Pročitajte i ovo Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin Pozvao na oprez Britanski visoki dužnosnik: "Putin će opet upotrijebiti novičok, to je njegov način" Aleksej Navaljni (Foto: AFP) dan kada je svijet stao "Ubili su ga jednim udarcem, to je stara metoda KGB-a": Cure nove informacije o smrti Navaljnog

Iz bolnice su pojasnili kako je pacijent uspješno skinut s respiratora te dodali da mu se stanje poboljšalo.

Podsjeimo, Navaljnome, žestokom kritičaru ruskoga predsjednika Vladimira Putina i istaknutom borcu protiv korupcije, pozlilo je na domaćem letu iz Sibira 20. kolovoza i dva dana kasnije u komatoznom stanju prevezen je u Njemačku na liječenje.

Zasebnim testovima iz Francuske, Njemačke i Švedske ustanovljeno je da je otrovan novičokom, nervnim otrovom razvijenim u sovjetsko doba.

Europski čelnici zahtijevaju objašnjenje Kremlja, koji opovrgava svaku upletenost. Ruske vlasti zaključile su istragu i odlučile su da ne pokreću kazneni progon tvrdeći da nisu pronašli čvrste dokaze o trovanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene