Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granici s Rusijom

TEŠKA ARTILJERIJA Zašto Amerika skriva tenkove u norveškim pećinama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo fotografije koje dokazuju da američki marinci premještaju tenkove, tešku artiljeriju i logističku opremu unutar pećina iz Drugog svjetskog rata u Norveškoj.

Sjedinjene Američke Države žele svoju opremu postaviti što bliže granici NATO-a i Rusije.
'Sva oprema koja se prebaci unaprijed smanjuje troškove i ubrzava našu sposobnost da brzo reagiramo u slučaju krizne situacije, bilo kada', pojašnjava poručnik William Bentley, koji je zadužen za operacije u Drugoj ekspedicijskog brigadi marinaca.

 

Norwegian Heimevernet soldiers and U.S. Marines are rolling out main battle tanks, artillery, and logistics equipment out of Norwegian caves to support the upcoming Exercise Cold Response 2016, later this month.Catch all the coverage: http://bit.ly/coldResponse16 #AlliedStrong

Posted by U.S. Marine Forces Europe and Africa on Monday, February 15, 2016
Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata"


Norveške pećine su već korištene tijekom Hladnog rata, a sada ih NATO ponovno stavlja u funkciju zbog očitih tenzija s Rusijom koja dijeli gotovo 200 kilometara dugu granicu sa Norveškom. Ruska Sjeverna flota nalazi se u Murmansku, na samo 160 kilometara od granice.


Lokacija sa šest pećina u središnjoj Norveškoj je strogo čuvana tajna, a u njima se može smjestiti čak 15 tisuća marinaca sa svom potrebnom opremom i naoružanjem. Krajem ovog mjeseca trebala bi biti održana vojna vježba 'Odgovor na Hladni rat 16' u koju će biti uključeno 16 tisuća vojnika NATO saveznika.

CNN
podsjeća da je prošle godine admiral Hakon Bruun-Hanssen, norveški ministar obrane, kazao je da je Rusija 'pokazala da voljna upotrijebiti vojnu silu kako bi ostvarila političke ambicije'.

 

 

 

Fast and Furious Tank Drifting----------Have you ever seen a tank drift?Our Norwegian Hæren friends showed us how...

Posted by U.S. Marine Forces Europe and Africa on Wednesday, February 17, 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene