Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena francuskog stava

'NATO će prestati bombardirati Libiju čim započnu pregovori'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO će prestati bombardirati Libiju čim Gadafijevi pristaše i pobunjenici sjednu za stol i počnu izravne pregovore, tvrdi francuski ministar obrane Gerard Longuet.

Ovaj njegov komentar, prenosi Telegraph, bitna je promjena u francuskom stavu prema libijskom ustanku, iako je i dalje glavni cilj smijeniti Gadafija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Diplomati: Zakon je besmislen Libija zakonom zabranila Gadafijevim dužnosnicima ulazak u vlast Slika nije dostupna Ostalo 11 tona Gadaffi skrivao ogromne količine kemijskog oružja

Podsjetimo, Francuska je u ožujku, zajedno s Britanijom, predvodila zračne napade na pukovnikove pristaše. Nakon više od tri mjeseca bombardiranja svjetski vođe ne znaju kako završiti rat u kojem pobunjenici pod opsadom drže Misratu i veliki dio istočne Libije, ali ne uspijevaju napredovati prema glavnom gradu unatoč NATO-ovim napadima na Gadafijeve snage.

Najveći problem svakako je taj što Gadafi i dalje, nakon 41 godine vladavine, ne želi pobunjenicima prepustiti vlast nad Libijom. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene