Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zemlje članice se obvezale

NATO će osiguravati afganistanske izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlje NATO-a obvezale su se u četvrtak da se osigurati dovoljno postrojbi kako bi jamčile sigurnost afganistanskih predsjedničkih izbora predviđenih za kolovoz, rekao je glavni tajnik Saveza Jaap de Hoop Scheffer.

Zemlje NATO-a i njihovi partneri u Afganistanu odlučno su se obvezali podržati izbore u kolovozu uz snage potrebne u toj zemlji, izjavio je Jaap de Hoop Scheffer nakon prvog dana sastanka ministara obrana zemalja NATO-a u Krakovu."Ti izbori su strateški prioritet za afganistanski narod, ali i za međunarodnu zajednicu, pa tako i za NATO", rekao je.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

De Hoop Scheffer je naglasio da se ne radi samo o slanju dodatnih postrojbi i inzistirao je na civilnom i vojnom obilježju međunarodne akcije u Afganistanu. Iako pod pritiskom Washingtona da više učine uz Afganistanu, 25 saveznika Sjedinjenih Država nisu objavili posebne mjere prigodom tog neformalng ministarskog sastanka koji završava u petak.

Samo su Njemačka i Italija ovog tjedna najavile slanje 600 tj. 500 dodatnih vojnika na sjever i zapad Afgansitana.U vrijeme kada Afganistan ulazi u izborno razdoblje visokog rizika, nova američka administracija predsjednika Baracka Obame je u utorak odobrila slanje dodatnih 17.000 vojnika na jug Afganistana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene