Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nastavnik iz Višegrada J.J. jučer je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine ljudima. Radi se o prvoj presudi kojom je jedan prosvjetni radnik u BiH osuđen za trgovinu ljudima.


Kako je suđenje bilo zatvoreno za javnost, a svi svjedoci među kojima su bile i maloljetnice koje su seksualno iskorištavane,  su bili zaštićeni, javnosti su ostali nepoznati detalji slučaja, piše Dnevni Avaz.

Tjerao ih da dolaze u njegov stan

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Nakon tri tjedna zatišja opet raste broj novih slučajeva, potvrđeno ih više od 700: "Ima dosta težih kliničkih slika" Pfizerovo cjepivo, ilustracija BiH treba stići ukupno 2,13 milijuna doza cjepiva: Prva pošiljka je već najavljena

J.J., nastavnik jedne srednje škole u Višegradu, seksualno je iskorištavao i zlostavljao učenice koristeći pritom svoj autoritet. Koristio se ucjenama i prijetnjama, a učenice je primoravao da dolaze u njegov stan te ih tjerao na razne seksualne perverzije. Sud BiH je nastavnika oslobodio optužbi za iskorištavanje jedne maloljetnice, no kazna od pet godina zatvora izrečena mu je iskorištavanje druge maloljetnice.