Potres, Turska, Izmir
Potres, Turska, Izmir Foto: Reuters/Screenshot

U trećem najvećem gradu u Turskoj Izmiru štete nakon potresa od 7 po Richteru su velike. Danas se nastavljaju akcije spašavanja iz ruševina. Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara u Egejskom moru, a osjetio se u Grčkoj i Turskoj.


Broj smrtno stradalih u potresu koji je petak pogodio zapad Turske povećao se na 27, a broj ozlijeđenih u potresu je preko 800, javlja AP.

Vezani članci Potres kod Gline Nema mira za stanovnike na Banovini: Potres jačine 3,4 stupnja pogodio područje kod Gline - ''Bome je ovaj fino zatresao i zagrmio'' Vatrogasci uklanjaju opasne dijelove fasade Zagrebački vatrogasci i dalje imaju pune ruke posla: U Ozaljskoj se sa zgrade odlomio dio fasade - "Ide tramvaj, a misliš da je potres"

Turska uprava za izvanredna stanja AFAD priopćila je da se operacije traganja i spašavanja nastavljaju na 17 urušenih ili oštećenih zgrada.

Snažan potres snage do 7 stupnjeva po Richteru osjetio se u Turskoj i Grčkoj. Dvoje tinejdžera poginulo je na grčkom otoku Samosu, rekli su grčki dužnosnici. Potres se dogodio u 11 sati i 50 minuta po lokalnom vremenu oko 17 km od obale zapadne pokrajine Izmir, a osjetio se i u Ateni i Istanbulu. AFAD procjenjuje da je imao snagu 6,6, dok američka geološka služba USGS procjenjuje da je imao 7 stupnjeva. Među stradalima nema Hrvata.